Ferieglimt – del 1, LYON

Da er vi vel hjemme igjen etter knappe to uker på bilferie. 
Mindre varmt denne gangen mot for tre år siden, men denne gangen hadde vi med oss en ekstra passasjer – som gjorde ferien noe mer slitsom. Mannen klarte nemlig å få bronkitt. Dog, det ble ikke konstatert før på legevakta i dag tidlig, så han hengt med som et slips hele turen. 
Uansett – forrige tirsdag satte vi altså snuta sørover, og kjørte på et par dager ned til Saint-Priest rett utenfor Lyon for å besøke Lars Petter og Anne og barna. Det ble noen supre dager sammen, og det startet med bassenget i hagen. Og ikke minst med vin og øl. Ungene kom veldig godt overens, og ingen hadde tilslutt lyst til å reise – til de kom på at vi skulle videre til Disneyland. 
  
 Dagen etter vi kom var det litt regn, og meldt enda mer, så da hadde vi inne-aktivitet. 
Jentene har knapt bowlet i sitt liv – og for Lillesøster var det første gang. Veldig gøy!
 
 Lørdagen tok vi oss en tur til en stoor park i Lyon – Parc de la Tête d’Or. 
Der har de gratis dyrehage, karuseller og lekeplasser, is og mye gøy. 
Etter alt det overnevnte gikk vi langs en av stiene og kikket på alle skilpaddene da Lillesøster plutselig ble løpt over ende av en fjortisgutt. Hun fløy gjennom lufta og landet med et brak i antagelig den eneste sølepytten i hele parken, og endte opp med skrubbsår både på arm, rygg og fot. Hun hylte, og fjortisen ble livredd for at hun hadde brekt noe – og da var parkturen brått over. Ingen brudd, men tydelig småsjokkert ble en illeluktende Lillesøster bært hele veien tilbake til bilen og så kledd naken og pakket inn i pledd før det ble dusj og sterilisering av sår. Det sølevannet luktet så vondt! Litt Kinderegg og grilling senere var vi noenlunde oppå igjen.
 Siste dag og søndag dro vi tilbake til Yzeron. 
En supersjarmerende liten village 700 meter over havet, med den nydeligste naturen, restauranten og ikke minst klatreparken. Vi begynte med en liten gåtur – som for tre år siden, men denne gangen uten eslene vi hadde sist. Så var det klart for klatring. Storesøster suste opp i høyden, mens Lillesøster tok det litt mer med ro, men utfordret seg selv (og overkom frykten) stort. Gøy tur i fjellet!
 
 Kjempefine dager og kjempefine folk, og vi storkoste oss med mange fine opplevelser.
Mandag morgen pakket vi bilen på ny, og tok en relativt kort tur på fire timer til Paris, og Disneyland. Alt om de to dagene kommer i eget innlegg.
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s