Dager i NEW YORK // Days in NYC

Så er to uker ferie over, og det har vært helt supre uker, med noen dager i New York og enda flere på Miami Beach. Vi begynte med New York, og landet fredag formiddag på et ganske så heldig tidspunkt, for vi mer eller mindre surfet gjennom passkontrollen – som sist jeg var der tok nesten to timer. Så bar det inn til New Yorker Hotel på 34th street – et stilig hotell i Art deco-stil, med amerikansk diner tilknyttet hotellet (Tick Tock) og erkeamerikansk mat.

Vi bare installerte oss, og så bar det ut for å sjekke ut byen. Vi tok en tur til Times Square og videre til Bryant Park (som jeg bare digger!) der jentene tok et slag (gratis) minigolf før vi tuslet videre og kikket storøyde rundt. Og fant middag. For deretter å mer eller mindre falle i koma. There’s jetlag for you! Lillesøster våknet sånn ca 04.00 NY tid hver dag i storbyen, men det fikk oss da hvertfall opp og i gang. Derfor var det heller ikke så stor kø verken på Top of the Rock eller ut til Frihetsgudinnen da vi var der bright and early… Det anbefales helt klart, for det var MYE folk bare da vi kom tilbake. Central Park var selvsagt et must, der jentene nærmest fikk kost med både ekorn og fugl. Vi gikk også The High Line en liten bit (i Meatpacking district), før det ble lunsj på Chelsea Market og en sniktitt (dvs tissepause) på hotellet vi bodde på i 2016. Da vi var ute på Frihetsgudinnen tok vi også turen innom Ellis Island og museet der – spennende å se hvor alle immigrantene kom i land og hvordan alt gikk for seg. Der har jeg flere slektninger som har stått med det de eier og har og ventet på å få komme inn.

Brooklyn Bridge ble også tatt – og til da hadde vi hatt ganske digg temperatur – men turen over broa var varm! Over på andre siden tok vi med oss is og drikke ned parken ved vannkanten – og jentene fant en lekepark med fontene som de etterhvert løp gjennom for å avkjøle seg. Vi fikk dekket ganske mye på de tre og en halv dag vi hadde – dette er bare noen glimt. Det kan nevnes mye god mat og intens jakt på lekebutikk for å finne guttedukke til Lillesøster blant annet – og ikke minst litt shopping.

Vi kommer tilbake (hvertfall vi jentene)!

IMG_1562IMG_1564IMG_1565IMG_1578IMG_1582_DSC1626_DSC1628IMG_1587IMG_1592IMG_1598IMG_1599IMG_1615_DSC1630IMG_1619_DSC1633IMG_1635IMG_1644IMG_1646IMG_1654IMG_1661IMG_1664IMG_1673IMG_1689IMG_1681IMG_1691IMAG0477-PANO

We started this two-week vacation with a few days in NYC – and it was a blast! I had to take the girls (and husband) through the must-sees, like Top of the Rock, Central Park, The High Line, Statue of Liberty and Brooklyn Bridge. My favourite is Bryant Park, though – this small park close to Times Square with a lot of charm ❤

We stayed at The New Yorker hotel on 34th, this stylish Art Deco hotel from 1929. It had it’s own american diner too – Tick Tock, with great food and big plates.

We’ll be back (at least us girls)!

Lillesøsters

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s