Thailand-love

Endelig kommer innlegget om sommerukene i nydelige Thailand ❤ Det har gått så sykt i ett siden vi kom tilbake fra smilets land, at det å bruke tid på blogging har vært ekstremt nedprioritert. Nå har jeg utrolig nok hatt en roooolig lørdag, og tid til å tenke litt på blogg også.

Sommerens største happening var altså to deilige uker i varme, gode Thailand – nærmere bestemt AoNang, Krabi – akkurat samme sted som i vinterferien i fjor. Til og med samme hotell – fine Peace Laguna Resort. Vi var litt spente på dette med å reise til Thailand om sommeren, med større muligheter for regn og alt det der. Det så vi heldigvis ikke så mye til – fem minutters regn en morgen på vei ut på øy-sightseeing, ellers helt fantastisk deilig vær! Denne gangen bodde vi i bungalow med basseng rett utenfor.

Vi vekslet stort sett mellom bassengdager og stranddager på Railay Beach eller Princess Cave Beach. Begge strendene bare en kort longtail-båt-tur unna. Railay Beach har både hoteller, butikker, turistsjapper og mange spisesteder – og et ganske slitent toalett-opplegg der det lønner seg å ha med våtservietter. De har også utleie av kajak, sup og surfebrett. Princess Cave Beach er bare rundt på enden av Railay Beach, men har ikke så mye å tilby annet enn strand, grotten med utskjærte mannlige edlere deler og litt enkel fjellklatring. Her er toalettene bedre enn på Railay Beach, men koster 10 baht. Spisestedene er rett her rett og slett båter med godt utvalg og god mat.

Vi badet, og solte oss, og badet mer.
Det var rett og slett kos og lørdag hele uka.

Vi hadde også et par utflukter – en jungeltur og en øy-hopping-tur. Jungelturen var som turist-turer flest, med masse mennesker og godt timet fra sted til sted, men likevel gøy å få med seg litt annet enn bare strand og vann. Vi var innom både Hot Springs og Emerald Pool, før mann og barn tok turen opp 1260 trappetrinn til Tiger Cave tempel. Det klarte ikke kneet mitt, så jeg måtte dessverre snu og gå ned igjen og vente på gjengen. Jeg hadde god utsikt til alle apekattene som gjerne ville ha litt mat av turistene da. Gjengen var ganske stolt av seg selv også, som tross alt klarte turen opp!

Øy-hoppingsturen tok vi denne gangen med stor longtail-båt sammen med en del andre. Det var bedre med mindre (og egen) longtailbåt som vi hadde sist, men denne gangen var vi også innom et par andre steder enn sist. Øyene vi var innom var Chicken Island, Tup Island, Princess Cave beach og Poda Beach – med tilhørende bading og snorkling. Vi fikk også en close encounter med en ganske frekk ape som resolutt gikk bort til Lillesøsters tallerken og tok med seg en neve ris…

Det var altså avslapping, bading og sol som sto i fokus de to ukene – og det var helt nydelig å gjøre minst mulig. Jeg tror jeg leste ti bøker på Kindle’n min mens jeg lå i solseng og på stranda. Både skuldre og hode fikk slappe max av, og det trengtes, men mat – det måtte vi jo også ha. Det er så mye godt og mange fine steder, også litt bortgjemt – som Jungle Kitchen, med fantastisk god mat og lave priser, som Thailandia, som den indiske jeg aldri husker navnet på nesten nede ved havna og mange flere. Massasje var vi også hyppig innom – hele fire ganger – så digg!

Dette blir ikke siste sommerferien i Thailand, neste gang tester vi ut Koh Samui – så kom gjerne med tips til hvor og hva!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s