Helgetur til fine Amsterdam

Denne helgen stakk vi til Amsterdam.
Det er allerede tre år siden sist, men alt var like bra som sist.
Amsterdam er en travel by, med 800 000 innbyggere og hele 11 millioner turister i løpet av året. Jeg tror de fleste var der denne helgen… Vi landet sånn midt på dagen fredag, og sjekket inn på Inntel Hotel Amsterdam Centre – veldig bra plassert og bra rom. Vi tuslet litt rundt og koste oss, hadde middag på Sampurna (som sist) – en fantastisk indonesisk restaturant. Lørdagen startet vi med en del shopping, kanalbåt-tur og litt mer shopping, før vi avsluttet dagen på Supperclub. Et spesielt konsept, men veldig gøy, nydelig mat og et helt fantastisk rom. Er du ute etter noe annerledes anbefales det på det sterkeste å spise middag i senger, med show til og alt.
 
 
 
 
 
Vi hadde noen nydelige matopplevelser – og foruten middagene på Sampurna og Supperclub spiste vi fantasiske frokoster på Vinnies like ved hotellet, og Greenwoods i Singel et par gater unna hotellet. Nydelige smaker og søte små steder med masse sjarm og sjel. 
 
 
Ganske langt ned i handlegata og et par kvartaler bort ved et torg finner du Begijnhof
En «inner court» som er en av Amsterdams eldste, og sååå idyllisk – midt i sentrum.  
Jeg snublet litt tilfeldig over inngangen som egentlig så ut som port inn til en hvilken som helst bakgård fra torget vi satt og tok en pause på. Glad jeg utforsket litt!
 
Kanalbåt er nesten obligatorisk når i Amsterdam. 
Sist tok vi de hvite og blå båtene med Star Tour logo, mens vi denne gangen tok de oransje. Vi angret litt da vi så køen, for de oransje kan brukes av de med bypass – og vi syntes også selve turen var mer interessant på de hvite og blå båtene. Neste gang blir det med enda mindre båt så vi kommer til de minste kanalene – uten tvil!
Nedenfor ser dere bilder fra Supperclub. 
Jeg elsker bare de lokalene her – det var et helt fantastisk rom de hadde restauranten i, 
med søyler, rosetter og stukkatur. Jeg kunne levende forestille med fester her med lange kjoler 1700-tallskjoler og elegante menn barokkstyle. Synd man ikke kan se bakover i tid slike steder!
Jeg gjentar – om man vil gjøre noe gøy i Amsterdam er Supperclub verdt besøket!

Vi rundet av Amsterdam med frokost her – på Greenwoods, et engelsk tehus med masse godt på  menyen, ferskpresset juice og velidg hyggelig personale. Imponert over at de klarte jobbe så mange på så lite areal!

To dager gikk fort, men vi nøt hvert sekund.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s